Friday, 5 December 2014

Trip ke Bukittinggi, Padang : Part Cycling

Bismillah...

Pada 21 November 2014 sampai ke 24 november 2014 cik yani ikut cik wan dan kawan-kawan dia pergi ke Bukittinggi, Padang. Actually cik wan ada aktiviti berbasikal di sana.Cik yani tumpang jejalan jee..Asalnya nak bawak semua anak-anak..tapi memandangkan bajet tak berapa nak ada maka kami bawak Inas dan Irsyad jee... Melelehh jugak nak tinggalkan anak-anak..Huhuuu... (Tak pee..daddy kata next trip semua pergi okkayy)

Dalam entry cik yani kalini cik yani tak ada story best nak diceritakan kecuali gambar-gambar cik wan berbasikal. Jelesss tau tengok gambar cik wan dengan kawan-kawan dia...Pemandangan tempat diaorang cycling tu cantikkkk sangatt... Cik yani pulak dok tunggu diaorang kat hotel.Nasib baik hotel tu dekat dengan tempat shopping dan ada Kak Ayu teman kami.Kalau tak konfem boring gaban punya.. (Kat next entry nanti cik yani cerita tentang Kak Ayu dan juga aktiviti cik yani pula yea.. Oh yeeaa... sebelum cik yani lupa..gambar-gambar kat bawah ni semua ihsan daripada Abg Aftaz, suami kak Ayu...dia yang snap semua gambar ni dan kak Ayu hantar kat cik yani melalui FB..Thank you Kak Ayu.. Thank you Abg Aftaz :)

Cik yani memang tak ada cerita nak cerita sebab cik wan tak sempat lagik nak cerita tentang tempat yang dia pergi tu.Kat sana cik wan mengayuh dua hari suntuk..dari pagi ke petang.Hari pertama mengayuh balik lewat petang,jadi malam tu sempat la keluar makan dengan kami.Sampai hotel penat..terus tidor..no story :( Hari kedua balik lewat..Lebih kurang jam 9.30 malam baru sampai..balik penat..packing basikal lak sebab esok nya nak balik Malaysia dah..jadi still no story :( :( Balik Malaysia sibuk kerja pulak...sampaiiii harini no story T_T

So..kita cekitouttt laa gambar nya ehhh

ini startinng point katanya... belakang tu Jam Gadang.. gambar ni tak jeles sebab dekat dengan hotel.. >.<




Tayang macho nampakkk... okkay cik yani dah mula jelesss....nampak tak alam yang cantik tu?? hohh!!

Bersama rakan seperjuangan dari tanah air


Ini jawapan kenapa ada banyak basikal pada gambar sebelum ni..rakan dari negara jiran


Eksyen betul depang-depang tangan dapat daki gunung pakai basikal... huhuhuuu


Ni tempat bersejarah..Lobang Jepang..katanya dekatt jeee dengan hotel kami taapiii cik yani tak sempat nak pergi ponn T_T


Makan hati tengok tasik tuuu.... huhuuuu...


Ni Air Terjun Lembah Harrau... katanya takyah terjun pon basah dengan tempiasnya..Sejuk lak tu

Awwww....sereeemmmm ahkak....
hmmmm (malas nak tulis apadah)

Ni pon hmmmmm jugakkk

ni laaggikkk laaa hmmmm...

Suka betul tunjuk-tunjuk gunung gitteww


Ini kilang kopi..titik.

Baiklahh...buat pecinta alam sejagat..nahh...cik yani belanja gambar alam tempat mereka berbasikal.. dengan ucapan....next trip kompomm cik yani nak berderat puas-puass....




Sikit-sikit dah laa...kang ada yang menaip sambil lap air mata..Lepastu tau-tau kang terrrrr beli tiket flight la kangg..huhuu. Nasib baik laaa ada gambar-gambar bukti yang mereka mengayuh... kalau takkk boleh mendatangkan cemburu tauuu dihati nurani cik yani ni





Best kannn.....sekarang cik yani nak buat plan nak repeat balik trip ke sana tapi kalini tak mau ikut orang yang nak gi cycling tapi kita kena dok hotel. Cik yani pon nak jenjalan gakk...
So my dear readers...I'm sooo sorryy...kalini takde cerita...biar gambar jee yang cerita...mudah-mudahan next time cik yani boleh cerita tenatang tempat-tempat yang seperti gambar di atas..

Last..buat not least..nahh ini lah dia rakan seperjuangan cik wan dari Malaysia...Dan terima kasih lagik sekali buat Abg Aftaz dan Kak Ayu untuk gambar-gambar yang cantik dan pengalaman yang menarik :)

Dari kiri : my hero cikwan, Mail,Abg Marwan, Abg Aftaz .. (pstt...diam tak diam dah 13 thn dah kenal dengan Mail n Abg Marwan ni kannn cikwan kannn)




























No comments:

Post a Comment