Monday, 27 February 2012

Spring Cleaning!!!!

Wah!!! Dua hari cik yani kerja..buka booth kat rasta ttdi... sangat penat.Balik rumah... Ya Allah!! Dah macam tongkang pecah!!Hari nih seharian cik yani termangu2 kat tempat tido gara2 sakit kepala yg kronik mlm tadi. Punya la tak tahan... pukul 3 pagi cik yani bangun minum jus aloe ngan tea mix. pastu baru boleh tidor..
Malam nih cik yani dok perati rumah... alamak... ni rumah ke store room ni?? Punyala bersepah...Mesti tangkap meleleh air mata mama cik yani nengok ni...Huhuhuuu
Disebabkan petang tadi cik yani dah berjaya beli tiket ke extravaganza maka mlm nih cik yani punya sakit pala pon hilang... Lalu datangla semangat baru dalam pala cik yani ni...
Baiklah...
Mula-mula : esok cik yani nak buat spring cleaning... lipat kain paling utama... lepas tuh make over bilik tidor.. katil nak buang nak masukkan katil neknyang kesayangan..
Lepas tuh: kena pastikan semuanya siap dalam masa 2 hari!! Supaya lagi cepat kemas lagi cepat blh kerja
Kemudian : Cik yani nak kena buat time table keje dengan cik wan supaya cik yani dpt keje dan anak pon tak terabai
And then :Buat jadual anak2... sebab dorg dah mula kelas mengaji
Last but not least...: kena buatla apa yg dah dicatat ni kan...

Huhuhuuu,,,semoga cik yani tabah menjalani kehidupan yang indah ini...
ganasnya bobok tidor....

No comments:

Post a Comment