Monday, 6 March 2017

Pelancaran GT Dollar Malaysia

Bismillah..

Pada 16 Januari 2017 yang lepas, cik yani berkesempatan untuk hadir sama ke Majlis Pelancaran GT Dollar Malaysia. Majlis gilang gemilang tersebut telah diadakan di Sime Darby Convention Center, Bukit Kiara bersempena dengan persidangan Ekosistem Fin Tech Malaysia dan dirasmikan oleh YB Datuk Mas Ermieyati binti Shamsudin, Timbalan Menteri Pelancongan Dan Kebudayaan.


Cik yani rasa sungguh bertuah kerana dapat bersama Kira-kira 3000 pegawai kerajaan Serta peneraju industri IT Dan E-dagang yang menyokong pembangungan Ekosistem Dynamic Fin Tech dan memberi laluan untuk Smart Inovasi seperti GT Dollar dalam menjadikan Malaysia salah satu yang berpengaruh dalam sektor FinTech ini.


Dalam majlis tersebut, dua produk baru GT Dollar telah  diperkenalkan iaitu Aplikasi GT DOLLAR dan juga GT ROBOT iaitu sejenis robot pintar yang dinamakan  GT WONDER BOY. Cik yani sangat tertarik dengan keupayaan GT Wonder Boy berinteraksi seperti manusia. Ia berupaya menjawab soalan, mengenalpasti objek serta menari. Untuk maklumat lanjut boleh layari www.gtrobots.com.

Aplikasi GT Dollar merupakan satu aplikasi yang memberi kemudahan untuk pengguna membeli belah atas talian dengan lebih mudah dan berpeluang untuk mendapatkan diskaun Serta rebat tunai. Aplikasi ini juga memberi peluang kepada peniaga untuk mempromosikankan perniagaan mereka. Peniaga Dan pelanggan boleh berhubung antara satu sama lain sewaktu sesi jual beli atas talian sedang berlangsung. Untuk maklumat lanjut boleh layari www.gtdollar.comTak sabar cik yani nak tunggu produk terkini GT Dollar iaitu GT mobile dan GT Smart watch. Nantikan sama-sama yea

No comments:

Post a Comment