Thursday, 2 April 2015

Saudagar kain

Bismillah..

Harini cik yani nak cerita tentang "Bagaimana aku menjadi saudagar kain". Muehehee..tajuk tak thrill langsung kan?
Cerita bermula satu hari tu cik yani balik kampung cik wan.Bawak mak mertua cik yani pergi beli kain untuk baju raya dia.Lepas dapat kain kami pon beralih ke kedai lain untuk cari tudung lak. Waktu tu tuan kedai sedang punggah kain baru sampai. Tiba-tiba dia tegur cik yani.. "Kak.. goghi kak..murah jaa ni.. RMxx " cik yani dengar harga lalu cik yani pandang kain tu. Hmm..cantik..murah... cik yani pon whatsapp gambar kat family cik yani.Banyak lak yang mengoder. Lalu tokey tu pon men-suggest agar cik yani borong dan jual je..
Hapaa lagik..terus cik yani duduk bersila pilih kain.kemain sakan lagik.Sampai mengantuk mak mertua cik yani menunggu.Hehehee...terima kasih ma :) . Memang rambang bijik mata tengok design cantik-cantik..menangis la nak pilih.Nasib baik not dalam wallet ni limited edition ;) Tengahari tu cik yani balik dengan 22 pasang kain (lebih sekodi).

Balik rumah mertua dengan excitednya cik yani share kat whatsapp group yang ada.Alhamdulillah..mendapat sambutan.Lalu esoknya cik yani terpaksa tambah lagik 2 kodi. Sebab kereta penuh barang, yang mana oder banyak terus cik yani pos. Hehehee...seronok wooo...pilih kain, bungkus,pos..rasa macam sedang minum secawan shake Herbalife yang sedap...mueheheee..

Sampai rumah..dua hari jek kain yang tiga kodi tu dah habis.Terpaksa oder lagik 5 kodi. Selang 3 hari oder lagik 2 kodi.Selang 3 hari oder lagik 3 kodi..Fuhhh...dalam dua minggu lebih 15 kodi terjual..Memang macam unbelieveable laaa..Sensasi dia tu..tak terkata..bukan tang dapat duit jualan tu tau..tapi tang nak restok..pilih kain..fuuuhhhhh...memang syok habis laa..

Lalu berangan la cik yani nak teruskan perusahaan kain ni selagi boleh.Kalau boleh biar sampai bukak kedai kain borong (sebab most customer cik yani sekarang ni seller..sekali borong sampai sekodi) .

Insya Allah kalau Allah izinkan, dan kalau perusahaan ini memberi kebaikan buat cikyani,keluarga, rakan-rakan semua memang cik yani akan teruskan..

Erkk...haritu ada kawan tanya, "habis, Herbalife kau dah tak buat ke?" weee...gila tak buat?? muehehee.. Herbalife tu kira dah macam my bread and butter waktu pagi (aittt..macam tak kena jekk perumpaan ni?) Cik yani still buat Herbalife.Still consume.Cuma sebab time limit cik yani dah tak sempat nak gi training.Insya Allah satu hari nanti bila Allah dah izinkan cik yani akan sambung training.Lagipon sekarang Herbalife ada golden rules yang sangat strict terutama bisnes alam cyber ni. Jadi cik yani tak promote Herbalife di alam cyber ni.Jadi cik yani promote dalam kehidupan yang nyata ni laa...

Oklah..cik yani nak sambung kerja.By the way, kalau kawan-kawan nak jamu mata dan poket dengan kain cik yani u olls bolehla follow instagram cik yani ehh... koleksi_cik_yani


** ni laa antara koleksi yang cik yani ada...kalau nak tengok lagi jemput follow IG yea :)

No comments:

Post a Comment