Tuesday, 17 November 2015

Terharu

Bismillah

Hari Ahad lepas sekolah Iman dan Izzah buat hari Ihtifal. Cik yani dan cik wan dijemput sama kerana kedua-dua mereka akan naik pentas ambik anugerah sebab dapat nombor 2 dalam kelas masing-masing. Masa tu perasaan cik yani.. Ya Allah..gembira, terharu,sedih,malu semua ada. Hahahaa..lebih-lebih kan??

Gini.. sebenarnya, tahun ni cik yani banyak abaikan mereka. Sibuk dok tolong cik wan kerja..Ke hulu ke hilir.. Budak dua orang ni banyak terabai.Mereka pula bersekolah di Puchong, lagi la kurang masa dengan cik yani.Cik yani balik kerja lewat malam baru jumpa mereka. Memang rasa bersalah jangan cakap laa... Huhuu..

Minggu-minggu akhir mereka nak exam barulah cik yani ada masa nak duduk buat ulangkaji dengan mereka. Memang cik yani nampak banyak kelemahan mereka..terutama tang "careless mistake" tu. Cik yani memang terkilan betul sebab tak tengok pelajaran mereka dari awal lagi. Mereka memang boleh buat cuma selalu cuai. Cik yani memang geram la masa tu. Lalu cik yani bagi ugutan sikit.. " Better score atau kawin dengan bangla".

Takut dengan ugutan cik yani, mereka bersungguh-sungguh buat ulangkaji pada minggu akhir tu. Masa tu cik yani memang serah pada Allah je la.. Tak berenti doa cik yani kirim buat mereka. Memang dah berserah je la..Sapa suruh abaikan pelajaran anak-anak kan??? Padan muka aku!! Hahahahaa

Jadi, bila mereka berjaya buktikan mereka boleh skor...perghh..perasaan cik yani memang bercampur baur.Terkejut. Tak sangka sangat. Masa tu rasa malunya pada Allah.. Sudi juga Allah bantu anak-anak cik yani walaupon cik yani ni alpa.. huhuhuuuu...

Azam tahun baru .. erkk...simpan dulu..cerita nanti.. hehe..




No comments:

Post a Comment