Friday, 3 July 2015

Anxiety Attack

Bismillah..

Tahun lalu sewaktu kami bercuti di Kelantan,jari  anak sulung cik yani, Iman, luka terkena pisau sewaktu hendak potong epal. Lepas 3 jam darah tak berhenti cik yani bawa Iman pergi klinik. Doktor cuba balut ketat-ketat jari tu lepas dressing.Kata doktor esok kalau darah still tak berhenti mungkin jarinya perlu dijahit.

Esoknya darah masih tak berhenti maka terpaksalaa jari itu dijahit.Iyaaaa....disini lah bermulanya kisah cik yani. Huhuhuuuu...

 Cik yani ni dah la takut darah, takut jarum, takut doktor...kena lak tengok anak sendiri kena jahit depan mata..Haishhhh...memang mendebarkan.Takut tauuu...Udahnya Iman ok jee..tak de apa-apa..Cik yani yang menggelabah. Berdebar tak berenti-renti. Dari situla mulanya cik  yani selalu sakit dada, sesak nafas.Rasa macam senang takut dan paranoid semacam.. (Ehh...betul ke semua ekspressi ni??) Huhuhuuu....

Tak lama kemudian cik yani terlibat pulak dengan kemalangan kecil sewaktu memandu. Bertambah-tambah dada ni berdebar. Macam nampak semua benda kecik je...macam nak lemas jee... Tak selesa betul.

Lalu cik wan bawak laa cik yani pergi klinik. Kata dokter kat klinik.. cik yani kena "anxiety attack" . Jantung asyik nak bedebar laju je. Tekanan darah pon mula naik.Maka dokter pon bagi cik yani ubat tidor.Di suruhnya rehat dan tidor. Haishh...tak best langsung ubat!!

Cik wan memang tak suka laa kalau cik  yani ambik ubat tidor ni.Lalu dia bawak cik yani pergi jumpa doktor homoepathy kami. Sama jee..dokter ni kata cuma anxiety attack (jujurnya, cik  yani dah bayangkan: habislaaaa...aku kena HEART ATTACK!! hahahaaa) .Perlu berehat, perlu lebih bertenang.Lalu dia bagi cik yani ubat homoepathy..tak de dadah dan bukan ubat tidor!

Alhamdulillah...pulih dari attack tu :)

Taaapiiii....last week kawan baik cik wan  bawak dia pergi urut sebab dia selalu sakit pinggang ke bawah.. Tukang urut tu cakap.. nasib baiklah cik wan ni datang on time..dah nyaris nak kena stroke separuh badan dah..banyak gila urat dia yang dah blok. Huhuhuuuu.....

Walaauupooonnn pada waktu cikwan cerita tuh diri ini kelihatan begitu cool..siap boleh gurau-gurau lagik..namunn...dalam hati ini...nak pocah dado ni haaa!!! Takutt pon ada.. Yea laa...kalau apa-apa jadik kat cik wan, apa jadik kat cik yani dan anak2? huhuhuuuuu...

Dah nak seminggu dada ni bedebar..sejuk perut,,,sejuk kaki...Zahirnya cik yani nampak cool...nampak jee tauuu...

Tadik lak  pulak jiran kami kena pecah rumah.Aduihhh...makin paranoid leee hamba ni T_T

Gamak gayanya nak kena pergi ambik ubat homopathy lagik laa ni..Nasib baik ada  NW Formula..Boleh laa cik yani minum NW ni..

Haishh...apo yang den merepek ni? Hahahaaa...kiranya meng update blog ni konon-konon terapi cik yani la ni ..Manalaa tau kot-kot kurang rasa sakit dado ni haaa.Orang lain dah tidor dah.

Terima kasih ehh..kerana sudi baca kemerepekkan cik yani di jam 3 pagi ni :)

ni pon terapi cik yani gak ni..


No comments:

Post a Comment