Thursday, 11 April 2013

Usrah Musleh

Bismillah...

Ok..serius...dah laaaaamaaa tak update kat sini.Bukan tak ada cerita tapi tak ada masa... Kalau nak cakap perihal cerita..masa bila laaa cerita cik yani mau habes kan. :) Anak dah la ramai..adik beradik lagik..sepupu sepapat lagik...makcik pakcik lagik...pergh... memang banyak story mory lee...

So.. harini cik yani nak cerita perihal anak-anak.. Aktiviti terbaru mereka.. Ahad lepas cik yani bawak anak2 dengan Irfan joint Usrah Musleh organized by Telekung Project. Memang menarik.Mama zila founder nya sangat menginispirasi kan.Pandai betul dia menyentuh hati anak2 kecil ini dengan program yang disusunnya..Usrah Musleh ni purposely utk anak2 kecil dan dikendalikan oleh mentor2 nya yang cik yani rasa sangat berkaliber :) Alhamdulillah...

Pagi tuh kami sampai agak lambat.. Team2 Usrah Musleh dah pon mulakan program pertama-SOLAT DHUHA..Ok...takpe..anak2 cik yani tak sempat nak join.Sesudah Solat Dhuha (seriuss...comell je tengok anak2 kecil dalam telekung dan kopiah) mereka mula berkumpul dalam bulatan untuk mula bercerita...Mentor (ke fasilitator eh??) yang pertama Abg Muhammad.. cerita perihal sirah nabi..tapi sikit je..macam intro gitu..Ha... konsep Usrah Musleh ni adalah mengenal dan mencintai Rasul.Cik yani suka!!

Kemudian disambung dengan kak Yana cerita kisah nabi dengan lelaki buta.Irfan sangat tekun ambil nota dari kisah yang kak Yana ceritakan tu.Cik yani harap anak2 akan ikut jejak Irfan dan Irfan akan terus tekun mendengar kisah Rasul kita.

Aktiviti diteruskan..ada makan2..kemudian mama zila buat project Art Attack..Anak2 buat kerja tangan mereka..Ooh..chomeelll sangat..tak sangka anak2 cik yani pon berbakat :)  Ada aktiviti susunan mini library,kemudian cerita lagi dari mama zila..kali cerita perihal senyum pula..Suka je anak2 dengan aktivti2 ni..

So cik yani ingat setiap ahad cik yani akan hantar anak2 ke Telekung Project Club House untuk menyertai aktiviti Usrah Musleh ni.. Seriuss... banyak yang anak2 dapat pelajari dan keluarkan potensi diri mereka..Ini lebih bagus daripada mereka habiskan hujung minggu di rumah dan dengar leteran cik yani..hehehee...

Ok..jom cek it out gambar2 aktiviti mereka okk...

Abang Muhamad memulakan usrah..tekun jee Irfan dan Naim


Irfan dan mama Zila dalam sesi kak Yana 




mini library in making








Hasil kerja Iman dan Naim


Anak-anak usrah Musleh dengan mama zila,Kak Yana dan Abg Muhammad

Mini Library dah siapp.. :)

So parents... kalau nak isi masa anak2, memang cik yani rekomen sangat join lah Usrah Musleh ni.. Memang best dan mantop.. U ollss boleh cek kat fb page : https://www.facebook.com/UsrahMusleh?ref=stream

Until then u ollss... happy friday!!

No comments:

Post a Comment